21 Ocak 2013 Pazartesi


KADEH NASIL OLMALI?


Dostlarınızla birlikte paylaşacağınız özel anlardan biri olabilir şarap tadımı. Bu konuda öncelikle kadehtan başlamalısınız işe. Bir tadımda kadeh nasıl olmalı?
Bir şarap tadımında;
Görünüm, koku, tat ve yapı üzerine mümkün olan en iyi fikre sahip olabilmek için çok önemlidir. Tadımda öncelik, şarap keyfinin en önemli bölümü olan kokuya aittir. Kadehin kalitesi ve biçimi, şarabın görünümünde ve özellikle de alınabilecek kokuda önemli bir rol oynar.
Bir şarabın içerdiği aroma be buke miktarının ne kadarının bir kadehten koklanabileceği birbiriyle ilişkili dört ana faktöre bağlıdır.
1-Kadehin biçimi,
2-Şarap kadehe konduktan sonra sallandığında oluşan şarap bulaşmış iç yüzey,
3-Aroma maddelerinin gelişip yoğunlaşabildiği, şarap yüzeyiyle kadeh ağzı arasında kalan iç bölge,
4-Kadeh ağzı büyüklüğünün gövdeye oranına,
İşte size tadımda kullanacağınız kadehlerle ilgili genel bilgiler.
Sevgiyle kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder