KADEH
NASIL OLMALI?
Dostlarınızla
birlikte paylaşacağınız özel anlardan biri olabilir şarap tadımı. Bu konuda
öncelikle kadehtan başlamalısınız işe. Bir tadımda kadeh nasıl olmalı?
Bir
şarap tadımında;
Görünüm,
koku, tat ve yapı üzerine mümkün olan en iyi fikre sahip olabilmek için çok
önemlidir. Tadımda öncelik, şarap keyfinin en önemli bölümü olan kokuya aittir.
Kadehin kalitesi ve biçimi, şarabın görünümünde ve özellikle de alınabilecek
kokuda önemli bir rol oynar.
Bir
şarabın içerdiği aroma be buke miktarının ne kadarının bir kadehten
koklanabileceği birbiriyle ilişkili dört ana faktöre bağlıdır.
1-Kadehin
biçimi,
2-Şarap
kadehe konduktan sonra sallandığında oluşan şarap bulaşmış iç yüzey,
3-Aroma
maddelerinin gelişip yoğunlaşabildiği, şarap yüzeyiyle kadeh ağzı arasında
kalan iç bölge,
4-Kadeh
ağzı büyüklüğünün gövdeye oranına,
İşte
size tadımda kullanacağınız kadehlerle ilgili genel bilgiler.
Sevgiyle
kalın,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder