Keyifli bir akşam, kadehiniz elinizde, güzel bir şarap içmek
istiyorsunuz. Ne yazıkki bardağınıza doldurduğunuzda şarabınızdan anlam
veremediğiniz ama size kötü gelen kokular yükseliyor. İşte bu kokular size
olası hataları anlatıyor. İşte size şaraplarda en sık rastlanan hatalı
kokular...
KAYNAK
|
KOKU/ DUYUSAL İZLENİM
|
Erken hasat
Üzüm sap ayrımında hata
|
Acımsılık/ Otsu
|
Oksidasyon
|
Ceviz
|
Aseton/ Çürük elma
|
|
Sirke
|
|
Yapıştırıcı (uhu)
|
|
Sabun/Mum/Parafin
|
|
Sülfür fazlalığı
Redüksiyon
|
Yanık kibrit
|
Çürük yumurta
|
|
Soğan/kauçuk
|
|
Pişmiş karnıbahar/Konserve mısır
|
|
Oksijensiz maserasyon
|
At/Terli at/At dışkısı
|
Mantar enfeksiyonu
|
Küflü
|
Islak karton
|
|
Buşone
|
|
Kimyasal
|
Sardunya/Sardunya yaprağı
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder