Merhabalar. Bu akşam beyaz şaraplardan Sauvignon Blanc
hakkında bilgiler vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Sauvignon Blanc
Üretilen şaraplar açısından kendine özgü üzümlerden
birisidir. Burunda taze ’’yeşil’’ aromalar algılanır. Yüksek asiditesi ile
hemen fark edilir ancak sıcak iklimde yetiştirildiğinde bu özelliğinden ciddi
kayıplar verir.
Eski dünyada üretilen örneklerinden farklı olarak yeni dünya
şaraparındafüme karakterden yoksun, daha meyveli ayrıca inanılmaz dengeli ve lezzetli bir
stille üretildi.
Sauvignon Blanc’ın en önemli özelliklerinden birisi
yaşamının ilk üç yılında içilmesi gerektiğidir. Uzun süre şişede bırakıldığında
genellikle yeşil tazeliğini hızla kaybeder.
Bektaşi üzümü: Bu
üzümün en tipik kokusudur.
Yeni biçilmiş çimen:
Fransız örneklerinde daha çok olmakla birlikte neredeyse tüm Sauvignon
Blanc’larda bu aroma mevcuttur.
Ham limon: Yeşil
meyve tonları bu üzümlerde sıkça rastlanan aromalardandır.
Yeşil biber:
Genellikle Yeni Zellanda da üretilen şaraplarda yeşil acı biber aromasına
rastlanabilir.
Ananas:
Genellikle yeni dünya da üretilen şaraplarda ananasın yanında kivi ve mango
gibi tropik aromalara rastlanmaktadır.
Çakmak taşı:
Sancerreve Pouilly Fumé’den gelen örneklerinde, bazan füme tonları da içeren
mineral tabanlı aromalar mevcuttur.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder