28 Ocak 2013 Pazartesi

Sauvignon Blanc


Merhabalar. Bu akşam beyaz şaraplardan Sauvignon Blanc hakkında bilgiler vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Sauvignon Blanc
Üretilen şaraplar açısından kendine özgü üzümlerden birisidir. Burunda taze ’’yeşil’’ aromalar algılanır. Yüksek asiditesi ile hemen fark edilir ancak sıcak iklimde yetiştirildiğinde bu özelliğinden ciddi kayıplar verir.
Eski dünyada üretilen örneklerinden farklı olarak yeni dünya şaraparındafüme karakterden yoksun, daha meyveli  ayrıca inanılmaz dengeli ve lezzetli bir stille üretildi.
Sauvignon Blanc’ın en önemli özelliklerinden birisi yaşamının ilk üç yılında içilmesi gerektiğidir. Uzun süre şişede bırakıldığında genellikle yeşil tazeliğini hızla kaybeder.
Bektaşi üzümü: Bu üzümün en tipik kokusudur.
Yeni biçilmiş çimen: Fransız örneklerinde daha çok olmakla birlikte neredeyse tüm Sauvignon Blanc’larda bu aroma mevcuttur.
Ham limon: Yeşil meyve tonları bu üzümlerde sıkça rastlanan aromalardandır.
Yeşil biber: Genellikle Yeni Zellanda da üretilen şaraplarda yeşil acı biber aromasına rastlanabilir.
Ananas: Genellikle yeni dünya da üretilen şaraplarda ananasın yanında kivi ve mango gibi tropik aromalara rastlanmaktadır.
Çakmak taşı: Sancerreve Pouilly Fumé’den gelen örneklerinde, bazan füme tonları da içeren mineral tabanlı aromalar mevcuttur.

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder