23 Ocak 2013 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ


Tekrar merhabalar. Bu akşam sizlerle paylaşmak istediğim kandil simidi tarifi. Bu akşam denedim ve gerçekten çok başarılı bir tarif olduğunu söyleyebilirim. 

-200 gr margarin
-2 adet yumurta (yumurta sarıları hamurun içine-beyazları hamurun dışına)
-½ çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı toz şeker
-2 çay kaşığı tuz
-1 paket kaartma tozu
-4 su bardağı un (alabildiği kadar)
-Süslemek için susam/çörek otu
Margarin, sıvı yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın. Üzerine toz şeker sirke ve tuzu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ve unu ilave edin (unu azar azar ilave edn ve fazlasını ayırın). Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde hamurlar korıp elinizde yuvarlayın. Düz bir zeminde parmaklarınızla yuvarlayarak çubuk haline getirin. İki ucunu birleştirip pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine çırptığınız yumurta aklarını sürün ve susam yada çörek otu serpin. 200 oC ısıtılmış fırında üzei kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder