Tekrar merhabalar. Bu akşam sizlerle paylaşmak istediğim
kandil simidi tarifi. Bu akşam denedim ve gerçekten çok başarılı bir tarif
olduğunu söyleyebilirim.
-200 gr margarin
-2 adet yumurta (yumurta sarıları hamurun içine-beyazları
hamurun dışına)
-½ çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı toz şeker
-2 çay kaşığı tuz
-1 paket kaartma tozu
-4 su bardağı un (alabildiği kadar)
-Süslemek için susam/çörek otu
Margarin, sıvı yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın.
Üzerine toz şeker sirke ve tuzu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Son
olarak kabartma tozunu ve unu ilave edin (unu azar azar ilave edn ve fazlasını
ayırın). Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan yaklaşık ceviz
büyüklüğünde hamurlar korıp elinizde yuvarlayın. Düz bir zeminde
parmaklarınızla yuvarlayarak çubuk haline getirin. İki ucunu birleştirip
pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine çırptığınız yumurta
aklarını sürün ve susam yada çörek otu serpin. 200 oC ısıtılmış fırında üzei
kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder