31 Ocak 2013 Perşembe

Narince


Yerli beyaz üzüm çeşitlerimizden ‘’Narince’’ den bahsedeceğim bu akşam. Bakalım narince sizin denemk isteyeceğiniz türlerden biri olacak mı?

Narince

Anadolu orjinli üzümler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Monosepaj üretilebildiği gibi diğer beyaz çeşitlerle kupajı da yapılmaktadır.

 Tokat bölgesinin üzümü olan Narince, aromaları önde, orta dolgunlukta, gövdeli, kolay okside olabilen şarapların üretiminde kullanılır.

Genellikle turunçgiller ağırlıklı bir meyve aroması bulunur. Bu aromaya zaman zaman kır çiçeklerini andıran floral tonlar da eşlik eder.

Meşe fıçılarda eskitilebilse de okside olma özelliğinden dolayı genç tüketilmesi gereken şaraplardır.

Turunçgiller: Portakal, greyfurt ve tatlı limon aromalarına sıkça rastlanır.

Armut: Narince’nin meyve aromaları arasında olgun elma, armut ve ayva da zaman zaman bulunabilir. Bazan meyve aromaları tropik meyvelere doğru yönelebilir.

Mineral: Bazan kireçsi, bazan topraksı alt tonlara sahiptir.

Vanilya: Meşe fıçıların şaraba kattığı aromalardandır.

Karamelize: Isıya maruz kalmakla ortaya çıkan hafif tatlımsı, hafif acımsı nitelik Narincelerde sıkça görülür.

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder