11 Mart 2013 Pazartesi

Aroma ve Buke


Şaraptan bahsederken sürekli olarak duyuyorsunuz bu terimleri aslında. Ancak nedir aroma yada buke?
Şaraplar özellikle şişede yıllanırken zamana ve içerindeki kimyasal yapıda meydana gelen değişimle ortaya yeni çıkan kokulara ‘’buke’’ denir.
Aroma ise şarabın üretildiği üzümden aldığı, meyve yada baharat kokularının tanımlanması için kullanılan bir terimdir.
Şarap tadımı esnasında doğru kadeh seçimi buke algılanabilmesi için gerçekten çok önemlidir. Eger kadehin ağzı çok genişse, kadehi salladığınızda buke çok büyük bir hızla kadehten uzaklaşır. Bu nedenle ağzı hafifçe daralan kadehler doğru tadım için gerçekten çok önemlidir.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder