16 Mart 2013 Cumartesi

Zencefilli İsveç Bisküvisi


Hava soğuyunca aklıma yine kış tatlarından biri geldi doğal olarak. İsveç kurabiyelerinin tarifini İsveçte yaşamış bir arkadaşım olan Serpil’den aldım ve aldığım günden beri keyifle pişiriyorum. Çocuklara baharat tükettirmenin keyifli yolları kekler ve kurabiyeler pişirmek bence.
Umarım beğenirsiniz.
-300 gr tereyağ
-5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı pekmez
-1 yemek kaşığı dövülmüş karanfil
-1 yemek kaşığı zencefil
-2 çay kaşığı dövülmüş kakule
-1 yemek kaşığı karbonat
-900 gr un
Oda sıcaklığındaki tereyağ şeker ve pekmez ile karıştırılır. Üzerine önce baharatlar daha sonra sırasıyla su, unun bir kısmı ve karbonat eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra geri kalan un yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur 1 gece buzdolabında bekletilir. Birkç milimetre açılmış hamur kalıplarla kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepside 200 0C’de 10-15 dakika pişirilir.
İçinizi ısıtacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder