2 Mart 2013 Cumartesi

Bu akşam menüde kek var


Bu akşam şarap yerine bir kek tarifi vermek istiyorum sizlere. Kusura bakmayın fotoğrafını çekemedim ama en kısa zamanda fotoğrafını da yayınlarım.

BENCE HAVUÇLU
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı pekmez
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
2 adet büyük havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonata
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Öncelikle şeker ve yağ iyice çırpılır. Üzerine süt ve pekmez de ilave edilir ve iyice çırpılır. Çırpmaya devam ederken yumurtalar teker teker eklenir. Üzerine tuz, tarçın, zencefil eklenir ve tekrar çırpılı. Başka bir kapta un, kabartma tozu karbonata karıştırılır ve sıvı karışımın üzerine ilave edilir. Rebde havuçlar ve cevizler(iri parçalar halinde)ilave edilir ve karıştırılır. İstenirse kek kalıbında istenirse muffin kalıplarında 200 0C’ye ısıtılmış fırında pişirilir. Ölçüler 1 kek kalıbından fazlası içindir bu nedenle isteğe göre ölçüler yarıya indirilebilir.
NOT: Keki fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip streç filmle sarmanızı öneririn Bir gün beklettiğinizde kek inanılmaz oluyor.
Afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder