19 Mart 2013 Salı

Banu’dan Portakallı Kek


Bu tarif de dostum Banu’dan. Gerçekten iştah kabartıcı güzellikte oldukça nemli ve aromatik bir kek. Yanında dondurma servisi gerçekten etkili bir sunuş olabilir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Hamur
-3 yumurta
-7 çorba kaşığı toz şeker
-7 çorba kaşığı un
-1 paket kabartma tozu
-1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Şurup
-1 portakal kabuğu rendesi
-2 portakal suyu
-4-5 çorba kaşığı şeker

3 yumurtayı çırpın ve üzerine şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırpılmış karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak portakal kabuğunu rendeleyin (beyaz kısımları rendelememeye dikkat edin)ve 1 portakalın suyunu sıkıp karışıma ekleyin. Çırpma işlemini bitirip yağlanmış bir tepsiye dökün. Önceden 200 0C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
Kekiniz pişerken 1 portakal kabuğu rendesi, 2 portakal suyu, 4-5 çorba kaşığı toz şekeri karıştırarak şurup haline getirin. Kekinizi fırından çıkardığınızda ılık olması için bekleyin. Ilık duruma gelmiş kekinizin üzerine şurubu dökün.
Nefis portakallı kekiniz hazır.
Afiyet olsun...
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder