8 Mart 2013 Cuma

Banu’dan Çin Pilavı


Bu gün sırada yine yemek var. Dostum Banu’nun bizim için hazırladığı ve yerken çok keyif aldığımız bir tarif ‘’Çin Pilavı’’. Umarım denediğinizde bizim kadar keyif alırsınız. Sevgiler ve teşekkürler Banu...
Çin Pilavı
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı su
-1/2 bardak sıvı yağ
-1 küçük soğan rendesi
-Konserve mısır
-Doğranmış kornişon turşu
-Kapari
-Havuç rendesi
-Doğranmış dereotu
-Doğranmış maydanoz
-Doğranmış taze soğan
-Doğranmış kırmızı biber
-Tuz
-Karabiber

Soğan rendesi yağda kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Üzerine su ilave edilir kısık ateşte pişirilir. Daha sonra demlenmesi için beklenir. Hazırlanan pilav soğuduktan sonra içine sırasıyla konserve mısır, kornişon, kapari, havuç rendesi, dereotu, maydanoz, taze soğan, kırmızı biber, karabiber, tuz eklenir ve harmanlanır. Harmanlanan karışım servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder