Ana ymeğiniz ister baharatlı bir et yada tavuk olsun...
Patates genellikle dengeleyici bir arkadaş gibi. Bu nedenle
et, tavuk yada balık hiç farketmez. Daha önce denemediyseiz bence mutlaka
deneyin.
Umarım beğenirsiniz.
-1 kg patates
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 paket krema(200-250 ml)
-tuz
-Karabiber
Fırınınızı önceden 250 0C ‘ye ısıtın. Patatesleri
soyup halka halka doğrayarak su dolu bir kabın içine aktarın.Daha sonra kağıt
havlu üzerine alarak fazla suyundan kurulun. Suları süzülmüş patatesleri çukur
bir kaba alın ve üzerine krema, tuz, karabiber ve rendelenmiş peyniri ilave
edip krıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp üzeri karamel rengi olana
kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder