17 Mart 2013 Pazar

Fırında Kremalı Patates


Ana ymeğiniz ister baharatlı bir et yada tavuk olsun...
Patates genellikle dengeleyici bir arkadaş gibi. Bu nedenle et, tavuk yada balık hiç farketmez. Daha önce denemediyseiz bence mutlaka deneyin.
Umarım beğenirsiniz.
-1 kg patates
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 paket krema(200-250 ml)
-tuz
-Karabiber
Fırınınızı önceden 250 0C ‘ye ısıtın. Patatesleri soyup halka halka doğrayarak su dolu bir kabın içine aktarın.Daha sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla suyundan kurulun. Suları süzülmüş patatesleri çukur bir kaba alın ve üzerine krema, tuz, karabiber ve rendelenmiş peyniri ilave edip krıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp üzeri karamel rengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder