20 Mart 2013 Çarşamba

Yine Banu’dan... ‘’Tarçınlı ve Cevizli Kurabiye’’


Yine mi Banu diyenler çıkabilir eminim ki...
Ama ne yaparsınız ki çok nefis şeyler pişirir benim güzel arkadaşım. Yine bu gün yediğimiz nefis kurabiyesinin tarifini paylaşmak istedim sizinle.
Tarçınlı ve Cevizli Kurabiye
-250 g tereyağ (oda ısısında)
-200 g pudra şekeri
-300 g un
-75 g pirinç unu
-50 g mısır nişastası
-1 tatlı kaşığı tarçın
-120 g ceviz içi (iri kıyılmış)
-2-3 yemek kaşığı süt
Tereyağ ve pudra şekerini  iyice karıştırın. Üzerine un, mısır nişastası, tarçın ilave edip mikserle karıştırın. Karışım ekmek kırıntısı görüntüsünde olacak. Bu kırıntı görünümündeki hamuru bir araya getirmek için azar azar süt ilave edin. Hamur topak haline geldiğinde cevizi ilave edin ve 3 parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları rulo yapıp yağlı kağıda sarın ve buzlukta 1 saat bekletin. Bu arada fırınınızı 160 0C’ye ayarlayın. Buzluktan çıkardığınız hamurunuzu 1 cm’lik parçalar halinde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize yerleştirin ve ısıttığınız fırınınızda 18-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder