24 Şubat 2013 Pazar

Cabernet Franc


Onun için Cabernet Sauvignon’un biyolojik babası da deniyor. Daha soğuk iklimde olgunlaşabilmesi kesinlikle artı özelliklerinden biri. Kupajlarda kullanılabildiği gibi monosepaj olarak da karşımıza çıkabiliyor. Huzurlarınızda Cabernet Franc...
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon’un akrabası olarak kabul edilen ancak daha erken olgunlaşan bir üzümdür. Taneleri yine akrabasından farklı olarak daha büyük ve ince kabukludur. Üretilen şaraplar yüksek alkollü, tanenli ve daha açık renklidir. Hoş kokusu, zarifliği ve damaktaki kalıcılığı ona puan kazandıran özellikleridir. Fransa’da Cabernet Sauvignon’un tam olgunlaşamadığı bölgelerde ön plandadır. Buralarda Cabernet Franc’a ‘’Bouchet’’ de denir. Cabernet Sauvignon ile yapılan kupajlarda partnerinin zengin tanenli sertliğini yumuşatır ve şaraba zengin ve damakta kalıcı bir aroma verir.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder