Onun için Cabernet Sauvignon’un biyolojik babası da deniyor.
Daha soğuk iklimde olgunlaşabilmesi kesinlikle artı özelliklerinden biri. Kupajlarda
kullanılabildiği gibi monosepaj olarak da karşımıza çıkabiliyor. Huzurlarınızda
Cabernet Franc...
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon’un akrabası olarak kabul edilen ancak
daha erken olgunlaşan bir üzümdür. Taneleri yine akrabasından farklı olarak
daha büyük ve ince kabukludur. Üretilen şaraplar yüksek alkollü, tanenli ve
daha açık renklidir. Hoş kokusu, zarifliği ve damaktaki kalıcılığı ona puan
kazandıran özellikleridir. Fransa’da Cabernet Sauvignon’un tam olgunlaşamadığı
bölgelerde ön plandadır. Buralarda Cabernet Franc’a ‘’Bouchet’’ de denir.
Cabernet Sauvignon ile yapılan kupajlarda partnerinin zengin tanenli sertliğini
yumuşatır ve şaraba zengin ve damakta kalıcı bir aroma verir.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder