Sırada yine tanıdığımız üzümlerden biri var. Sofralık
şaraplarda taze meyve aromalarını sevenler için iyi bir seçenek oluşturabilir.
Gamay
Şarabın menekşe rengine de benzetilebilecek maviye çalan
kırmızı rengi ve meyve ağırlıklı tipik bir aroması vardır.
Alkolü düşük ve asiditesi yüksek olduğundan bekletmeden
hemen içmek en iyi tercih olabilir. Gamay yüksek beklentilerle üretilen bir
şarap değildir. Bu nedenle Beaujolais’de bu şaraplara ‘’yutmak için’’ anlamına gelen
‘’guleyant’’ da denir.
Meşe fıçılarda yıllandırılmaz çünkü fıçılandığında şarap
tazeliini kaybeder.
Kırmızı Meyveler:
Kiraz, tatlı vişne bazen de çilek ve frambuaz en tipik aromalardan dır.
Nar
ekşisi/Kızılcık Ekşisi: Yüksek asidite den dolayı bazen bu aromalara
rastlanır.
Pamuk Şekeri:
Bazı Beaujolais örneklerinde bu tatlı aromaya rastlanır.
Siyah Meyveler:
İyi örneklerinde çok önde olmasa da koyu kiraz,erik ve böğürtlen aromalarına
rastlanabilir.
Çikolata/Toffee:
İyi kalite örneklerde sütlü çikolata ve toffee aromaları bulunabilir.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder