21 Şubat 2013 Perşembe

Gamay


Sırada yine tanıdığımız üzümlerden biri var. Sofralık şaraplarda taze meyve aromalarını sevenler için iyi bir  seçenek oluşturabilir.
Gamay
Şarabın menekşe rengine de benzetilebilecek maviye çalan kırmızı rengi ve meyve ağırlıklı tipik bir aroması vardır.
Alkolü düşük ve asiditesi yüksek olduğundan bekletmeden hemen içmek en iyi tercih olabilir. Gamay yüksek beklentilerle üretilen bir şarap değildir. Bu nedenle Beaujolais’de bu şaraplara ‘’yutmak için’’ anlamına gelen ‘’guleyant’’ da denir.
Meşe fıçılarda yıllandırılmaz çünkü fıçılandığında şarap tazeliini kaybeder.
Kırmızı Meyveler: Kiraz, tatlı vişne bazen de çilek ve frambuaz en tipik aromalardan dır.
Nar ekşisi/Kızılcık Ekşisi: Yüksek asidite den dolayı bazen bu aromalara rastlanır.
Pamuk Şekeri: Bazı Beaujolais örneklerinde bu tatlı aromaya rastlanır.
Siyah Meyveler: İyi örneklerinde çok önde olmasa da koyu kiraz,erik ve böğürtlen aromalarına rastlanabilir.
Çikolata/Toffee: İyi kalite örneklerde sütlü çikolata ve toffee aromaları bulunabilir.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder