Tavuk ve hindilerin mutfağımızdaki yerinden bahsetmiştik.
Mutlaka menümüzde azımsanmayacak derecede önemli. İlk tercih olarak
vurguladığım şaraplar bu yemeklerin yanına en iyi uyabileceği düşünülmüş
şaraplar. Ancak hiçbir zaman unutulmamalıdır ki sizin neyi sevdiğiniz yada neyi
tercih ettiğinize kimse karar veremez. Damak tadınıza göre belki de birkaç
denemeden sonra kendi menünüzü oluşturacaksınız. Tercihiniz belki yeni dünya
şarapları, belki de eski dünya şaraplarından yana olacak.
Seçiminiz ne olursa olsun lezzetli yemekler, güzel sofralar,
dostlarla yapılan güzel sohpetler ve en önemlisi mutlulukla dolu güzel zamanlar
olsun...
İşte pişirme tekniklerine göre tavuk ve hindi etleri ve size
yol gösterebilecek şarap önerileri...
·
Güzel bir mangal partisi mi veriyoruz, o zaman
en iyi tercihimiz kesinlikle Merlot,
ikinci olarak da Chardonnay ve belki
üçüncü tercih olarak Zinfandel düşünülebilir
.
·
Fırın yada ızgara dan yana mı tercihiniz o zaman
en başta Merlot, ikinci tercih
olarak Savignon Blanc olabilir.
·
Kremayla hazırlanmış tavuk yada hindi için doğru
tercih Chardonnay yada ikinci tercih
olarak Sangiovese olabilir.
·
Sarımsaklı lezzetler mi tercih ediyoruz belki de
en iyi uyum sağlayacak şarap öncelikle Chardonnay , sonrasında ise Merlot .
·
Acı/baharatlı tercih ediyorsak ilk seçimimizi Zinfandel
olarak kullanmak belkide en iyisidir.
·
Çeşitli otlarla birlikte oişirdiğimiz beyaz
etimizin yanında ilk tercihimiz Chardonnay,
ikinci tercihimiz Pino Noir yada Merlot, üçüncü tercih belki de Savignon Blanc olmalıdır.
·
Tercihimizi hardal aromasından yana
kullanıyorsak öncelikle Savignon Blanc, belki
sonraki tercihimiz Chardonnay yada Sangiovese, üçüncü tercih olarak ise Pino Noir olabilir.
·
Son olarak domates sosuyla pişirilmiş tavuk yada
hindi varsa menümüzde ilk tercih mutlaka Merlot,
ikinci tercih ise Chardonnay olacaktır.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder