Amerika’lı olarak tanınan bir üzümden ‘’Zinfandel’’den
bahsedeceğiz bu gün. Rhone vadisinin Syrah’ını andırmasına rağmen onun kadar
tanenli değil. Umarım tatma şansınız olur ve seversiniz.
Zinfandel
Zinfandel göç sırasında Avusturya’dan Amerika’ya taşınıyor.
Bu göçten sonra Amerika kimliği kazanan bu üzüm öncelikle New York’un doğu
yakasına ekiliyor. Daha sonraki yıllarda yayılmaya devm ediyor ve Kaliforniya’ya
kadar ulaşıyor.
Zinfandel fazla zahmet gerektirmeyen, bol verimli ve
lezzetli bir üzüm. Hasatta aynı salkım üzerinde hem kuru üzüm haline gelmiş hem
de kalmış tanelere rastlanabiliyor. Böylece üretilen şaraplar farklı aroma
zenginliğine sahip olabiliyor. Neredeyse ham olan taneler yüksek asiditeleriyle
şaraba canlılık katarken kurumuş tanelerde ttlılık ve yoğunluk ilave ediyor.
Zinfandel neredeyse Erguvani kırmızı, frenk zümü, baharat ve
böğürtlen aromalı. Canlı bir asiditeye, ölçülü tanene sahip bir şarap.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder