23 Şubat 2013 Cumartesi

Zinfandel


Amerika’lı olarak tanınan bir üzümden ‘’Zinfandel’’den bahsedeceğiz bu gün. Rhone vadisinin Syrah’ını andırmasına rağmen onun kadar tanenli değil. Umarım tatma şansınız olur ve seversiniz.
Zinfandel
Zinfandel göç sırasında Avusturya’dan Amerika’ya taşınıyor. Bu göçten sonra Amerika kimliği kazanan bu üzüm öncelikle New York’un doğu yakasına ekiliyor. Daha sonraki yıllarda yayılmaya devm ediyor ve Kaliforniya’ya kadar ulaşıyor.
Zinfandel fazla zahmet gerektirmeyen, bol verimli ve lezzetli bir üzüm. Hasatta aynı salkım üzerinde hem kuru üzüm haline gelmiş hem de kalmış tanelere rastlanabiliyor. Böylece üretilen şaraplar farklı aroma zenginliğine sahip olabiliyor. Neredeyse ham olan taneler yüksek asiditeleriyle şaraba canlılık katarken kurumuş tanelerde ttlılık ve yoğunluk ilave ediyor.
Zinfandel neredeyse Erguvani kırmızı, frenk zümü, baharat ve böğürtlen aromalı. Canlı bir asiditeye, ölçülü tanene sahip bir şarap.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder