6 Şubat 2013 Çarşamba

Sultaniye


Ülkemizin bilinen üzümlerinden biri olan ‘’Sultaniye’’ den bahsedeceğim bu gün. Sofralık ve şaraplık değeri bulunan genelde Ege bölgesinin önemli üzümlerinden biri.
Sultaniye
Ege bölgesinde yetiştirilen etli, az asitli, çekirdeksiz bir beyaz üzümdür . Neredeyse 10 yıl öncesine kadar sadece sofralık ve kurutmalık olarak üretilmekteydi. Daha sonra dömi-sek şarap üretimiyle birlikte şaraplık çeşitler arasında yerini aldı. Şarap üretimi dışında yüksek şeker ve meyve suyu nedeniyle rakı hammaddesi olan suma üretiminde de kullanıldı. Sultaniye Emir’le birlikte güzel kupajların üretiminde de kullanılır. Sultaniye üzümünden üretilen şaraplar duyusal olarak oldukça hafif, hoş içimli ve meyve aromalıdır.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder