10 Şubat 2013 Pazar

Lezzetli ‘’tavuklar ve hindiler’’ ve beraberinde‘’Beyaz Şaraplar’’


Neredeyse hepimizin mutfağında mutlaka pişer. Vazgeçemediği şeylerden biri güzel pişmiş tavuk yada hindi etleri. Pişirme tekniği ne olursa olsun çoğumuz için pişirmesi ve servisi kolay besinlerimiz den. Daha önce de vurguladığım gibi yanında seçeceğimiz şarap çok önemli. Kırmızı şaraplara henüz geçmediğimiz için beyazlardan devam ediyoruz...
Bakalım pişirme tekniklerine göre tavuk ve hindi etleri için neler seçebiliriz?
Güzel bir mangal partisi mi veriyoruz, o zaman en iyi tercihimiz kesinlikle Chardonnay.
Fırın yada ızgara dan yana mı tercihiniz o zaman Savignon Blanc olabilir.
Kremayla hazırlanmış tavuk yada hindi için doğru tercih Chardonnay olabilir.
Sarımsaklı lezzetler mi tercih ediyoruz belki de en iyi uyum sağlayacak şarap Chardonnay.
Çeşitli otlarla birlikte oişirdiğimiz beyaz etimizin yanında ilk tercihimiz Chardonnay, ikinci tercihimiz de  Savignon Blanc  olmalıdır.
Tercihimizi hardal aromasından yana kullanıyorsak öncelikle Savignon Blanc, belki sonraki tercihimizde Chardonnay olabilir.
Son olarak domates sosuyla pişirilmiş tavuk yada hindi varsa menümüzde tercih mutlaka Chardonnay olacaktır.
Tavuk yada hindinizi nasıl servis etmek isterseniz isteyin tercih edeceğiniz şarap beyaz ise umarım yardımım dokunur.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder