Neredeyse hepimizin mutfağında mutlaka pişer. Vazgeçemediği
şeylerden biri güzel pişmiş tavuk yada hindi etleri. Pişirme tekniği ne olursa
olsun çoğumuz için pişirmesi ve servisi kolay besinlerimiz den. Daha önce de
vurguladığım gibi yanında seçeceğimiz şarap çok önemli. Kırmızı şaraplara henüz
geçmediğimiz için beyazlardan devam ediyoruz...
Bakalım pişirme tekniklerine göre tavuk ve hindi etleri için
neler seçebiliriz?
Güzel bir mangal partisi mi veriyoruz, o zaman en iyi
tercihimiz kesinlikle Chardonnay.
Fırın yada ızgara dan yana mı tercihiniz o zaman Savignon Blanc olabilir.
Kremayla hazırlanmış tavuk yada hindi için doğru tercih Chardonnay olabilir.
Sarımsaklı lezzetler mi tercih ediyoruz belki de en iyi uyum
sağlayacak şarap Chardonnay.
Çeşitli otlarla birlikte oişirdiğimiz beyaz etimizin yanında
ilk tercihimiz Chardonnay, ikinci
tercihimiz de Savignon Blanc olmalıdır.
Tercihimizi hardal aromasından yana kullanıyorsak öncelikle Savignon Blanc, belki sonraki tercihimizde Chardonnay olabilir.
Son olarak domates sosuyla pişirilmiş tavuk yada hindi varsa
menümüzde tercih mutlaka Chardonnay olacaktır.
Tavuk yada hindinizi nasıl servis etmek isterseniz isteyin
tercih edeceğiniz şarap beyaz ise umarım yardımım dokunur.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder