Yemek için yaptığınız planlarda beyaz ve kırmızı şarap, yada sek ve tatlı şarap gibi tercihler bulunuyorsa kesinlikle bir sıralama oluşturmakta yarar var.
Beyaz şarap kırmızıdan, sek şarap tatlıdan, soğutulmuş şarap oda sıcaklığında olandan daha önce servis yapılmalıdır. Kırmızı şarap içtikten sonra beyaz şarap içtiğinizdeş tükettiğiniz kırmızı şarapta bulunan tanenler nedeniyle beyaz şaraptaki aromaları algılamakta zorlanabilirsiniz.
Eskiden beri süre gelen ’’ beyaz etlerle beyaz şaraplar, kırmızı etlerle kırmızı şaraplar’’ şeklindeki anlayış çoktan etkinliğini kaybetti. Artık ‘’uyum’’dan bahsetme zamanı. Şarabınızın aroması ve yediğiniz yemeğin aroması birbirine uyum sağlamalıdır.
Güzel yemekler ve güzel şaraplardan bahsetmeye devam edeceğiz.
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder