28 Şubat 2013 Perşembe

Beklenen ‘’Kırmızı Etler’’ ve ‘’Şaraplar’’


Kırmızı et sevmeyen erkeklerle henüz karşılaşmadım. Bu nedenle onların kesinlikle et obur olduklarını düşünüyorum...
Bu arada bayanlar da hiç azımsanmayacak miktarda severler kırmızı eti. Nasıl pişerse pişsin mutlaka düşünürken bile iştahınız açılıverir.
Bugün merakla beklenen zaman işte kırmızı etler ve nefis şarap eşleşmeleri...

·         Mangal başında duman tüte tüte et yapmak mı istiyorsunuz işte size en iyi tercih kesinlikle Merlot, ikinci olarak da Syrah ve belki üçüncü tercih olarak Öküzgözü düşünülebilir .

·         Fırın yada ızgara dan yana mı tercihiniz o zaman en başta Cabernet Sauvignon, ikinci tercih olarak Sangiovese, belki de üçüncü olarak da Merlot düşünülmelidir.

·         Şarap ile marine edilmiş yada şarap sosuyla servis edilen bir kırmızı et varsa menüde başlangıçta aklımıza gelen ilk tercih Cabernet Sauvignon , belki ikinci seçeneğimiz Merlot ve son tercih belki de Zinfandel olabilir.

·         Sarımsaklı lezzetler mi tercih ediyoruz belki de en iyi uyum sağlayacak şarap öncelikle  Zinfandel , sonrasında ise Sangiovese ve belki üçüncü seçenek Cabernet Sauvignon olabilir.

·         Acı/baharatlı tercih ediyorsak ilk seçimimizi  Zinfandel olarak kullanmak belkide en iyisidir.

·         Çeşitli otlarla birlikte pişirdiğimiz kırmızı etimizin yanında ilk tercihimiz Merlot, ikinci tercihimiz Cabernet Sauvignon, üçüncü tercih belki de Zinfandel  olmalıdır.

·         Tercihimizi hardal aromasından yana kullanıyorsak öncelikle Cabernet Sauvignon, belki sonraki tercihimiz Zinfandel, üçüncü tercih olarak ise Merlot olabilir.

·         Etimiz mantarla birlikte ise ilk olarak kesinlikle Merlot, ikinci olarak Cabernet Sauvignon, son olarak da Zinfandel düşünebiliriz.

·         Soğanla pişirilmiş bir et yemeği yemek istiyorsak belki de ilk düşünmemiz gereken Cabernet Sauvignon,  ikinci olarak Zinfandel, son olarak da Merlot olmalıdır.

·         Son olarak domates sosuyla pişirilmiş kırmızı et varsa menümüzde ilk tercih mutlaka Zinfandel, ikinci tercih Sangiovese, üçüncü tercih ise Merlot olacaktır.

Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder